eltrakon - komputery, serwis, oprogramowanie
: Auto Komis : Monitory NEC : Fotografia Wydruki : Survival & Bushcraft Sklep :

C1

Re: C1

Postprzez Yanluk » sobota, 4 kwietnia 2015, 10:32

No i tak mi importuje RAWy z FUJI hmmm na pogladzie w oknie importu wyglada ok a po imporcie wszysko zielone
Obrazek

A po eksporcie wyglada tak
Obrazek

No i teraz pytanie. Co robie nie tak? :)
Wersja 8.2.0.124.

Edyta mowi ze to "Focus mask" opcja wlaczona byla, ups :)

Edyta mowi ze za duzo klikania jest ale efekty obiecujace.
Obrazek
Yanluk
 
Posty: 131
Dołączył(a): poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 18:32
Lokalizacja: Melbourne

Re: C1

Postprzez cichy70 » sobota, 4 kwietnia 2015, 14:59

edyta mówi, że wcale nie jest dużo klikania, kwestia przestawienia,
porównuję z LR/aparture/ i jakby nie klikał C1 wygląda dużo lepiej i szybciej dochodzi się do finału.
tylko ta cena boli.
c1 praktycznie domyślnie mi wypluł taki obrazek jak poniżej.

Obrazek
telewizor na M42
muj ziewnik pokładowy
cichy70
szewc zabija szewca bumtarara

Avatar użytkownika
 
Posty: 1038
Dołączył(a): sobota, 3 sierpnia 2013, 19:19
Lokalizacja: Świebodzin
Tytul konta (opis): szewc zabija szewca bumtarara

Re: C1

Postprzez Gundrum » poniedziałek, 6 kwietnia 2015, 18:32

Miałem c1 zanim lr zaczął obsługiwać rawy z fuji. Bardzo podobał mi się obrazek na domyślnych ustawieniach, nie trzeba było za bardzo dłubać. Nie podobał mi się za to interfejs użytkownika... LR jest znacznie prostrzy..

Możliwe że mam klucz licencyjny do rozkolekcjonowania..
Nie przepadam za wątróbką.
----------------------------
Pozdrawiam,
Tomek
Gundrum
von Grynberg

Avatar użytkownika
 
Posty: 1148
Dołączył(a): poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 09:25
Lokalizacja: Wrocław
Tytul konta (opis): von Grynberg

Re: C1

Postprzez jerezano » poniedziałek, 6 kwietnia 2015, 22:05

Gundrum napisał(a):LR jest znacznie prostrzy..



Czyli, że niby pr(ofesjonalnie) ostrzy??? :lol:
jerezano
 
Posty: 1912
Dołączył(a): wtorek, 6 sierpnia 2013, 08:15
Lokalizacja: Poznań

Re: C1

Postprzez biegly » środa, 8 kwietnia 2015, 11:15

Ten program, to kwesja przyzwyczajenia.
Poczatki zawsze sa trudne, ale jak sie nie ma zaparcia do pozucania przyzwyczajen oraz odkrywania nowego - lekko nie bedzie ;)
Tak dla scislosci sa dwie wersje C1, tansza wersja Express baz masek i paru innych narzedzi - jak sie dobrze poszuka w necie mozna miec za darmo, legalnie!
Wlasnie tak kiedys zdobylem C1 Express, najnowsza wersja i smiga - choc zadko zagladam do tego programu.
Te przyzwyczajenia do LR, jakos szybciej mi wychodzi :)
biegly
Rafal

Avatar użytkownika
 
Posty: 414
Dołączył(a): niedziela, 1 grudnia 2013, 16:48
Lokalizacja: Dublin/ IE
Tytul konta (opis): Rafal

Re: C1

Postprzez biegly » czwartek, 9 kwietnia 2015, 12:08

Dla chetnych lub leniwych ;)
C1 Express7 za darmo mozna pobrac czytajac wytyczne z tej strony:
http://www.mostiwant.com/blog/capture-o ... ense-code/
Sprawdzilem i dziala :)
biegly
Rafal

Avatar użytkownika
 
Posty: 414
Dołączył(a): niedziela, 1 grudnia 2013, 16:48
Lokalizacja: Dublin/ IE
Tytul konta (opis): Rafal

Re: C1

Postprzez cichy70 » piątek, 10 kwietnia 2015, 18:32

biegły, nie dość, że działa, to jeszcze pozwala na upgrade do wersji 8,2 PRO za niecałe 70 eur.
więc mamy za te pieniądze w pełni funkcjonalny program ;-)
telewizor na M42
muj ziewnik pokładowy
cichy70
szewc zabija szewca bumtarara

Avatar użytkownika
 
Posty: 1038
Dołączył(a): sobota, 3 sierpnia 2013, 19:19
Lokalizacja: Świebodzin
Tytul konta (opis): szewc zabija szewca bumtarara

Re: C1

Postprzez zdyboo » piątek, 10 kwietnia 2015, 18:52

Robson, jesteś pewien, że upgrade za 70 euro jest w zgodzie z zapisami w licencji?
C1 jest zwykle dostępny za darmo w wersji oczko niższej niż bieżąca, ale jak do tej pory, żadna z tych darmowych wersji nie pozwalała legalnie skorzystać z wersji upgrade. Chciałeś wyższą, czekałeś lub kupowałeś wersję full.

Mnie C1 nie przekonał. Używałem chyba wersji 6 PRO przez miesiąc triala. Ja jednak przywiązany jestem do LR.
Pozdrawiam,
Tomasz Zych
tomzych.com
zdyboo
kolekcjoner

Avatar użytkownika
 
Posty: 2690
Dołączył(a): sobota, 3 sierpnia 2013, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Tytul konta (opis): kolekcjoner

Re: C1

Postprzez cichy70 » piątek, 10 kwietnia 2015, 20:16

Tomek, jestem pewien, bo sprawdzałem, klucz dostajesz z one software, rejestrujesz się nie stronie normalnie u nich i już możesz robić aktualizację.
więc, wszystko zostaje w rodzinie.
nie dostaniesz darmowej wersji 7, C1, oprócz tej metody z sieci.
telewizor na M42
muj ziewnik pokładowy
cichy70
szewc zabija szewca bumtarara

Avatar użytkownika
 
Posty: 1038
Dołączył(a): sobota, 3 sierpnia 2013, 19:19
Lokalizacja: Świebodzin
Tytul konta (opis): szewc zabija szewca bumtarara

Re: C1

Postprzez zdyboo » piątek, 10 kwietnia 2015, 21:00

A taki bajer. Myślałem, że to zwyczajna promocja na starszą wersję bez możliwości apgrejdu.
Pozdrawiam,
Tomasz Zych
tomzych.com
zdyboo
kolekcjoner

Avatar użytkownika
 
Posty: 2690
Dołączył(a): sobota, 3 sierpnia 2013, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Tytul konta (opis): kolekcjoner

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Skanowanie i obróbka cyfrowa

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości


cron