eltrakon - komputery, serwis, oprogramowanie
: Auto Komis : Monitory NEC : Fotografia Wydruki : Survival & Bushcraft Sklep :

s5

s5

Postprzez weesee » niedziela, 31 sierpnia 2014, 07:24

ktoś się może orientuje, z jaką kartą sobie poradzi fuji s5? w instrukcji piszą o 4GB, sprawdzałem i dawał radę z 16GB, ale czy z większą też da?
weesee
Avatar użytkownika
 
Posty: 1181
Dołączył(a): środa, 7 sierpnia 2013, 16:03
Lokalizacja: mazury cud natury

Re: s5

Postprzez zdyboo » niedziela, 31 sierpnia 2014, 08:42

Powinien, bo internety potwierdzają takie przypadki, ale wg strony fuji przetestowali tylko 16 GB.

http://www.fujifilm.com/support/digital ... ty/card/s/

Na samym dole.
Pozdrawiam,
Tomasz Zych
tomzych.com
zdyboo
kolekcjoner

Avatar użytkownika
 
Posty: 2690
Dołączył(a): sobota, 3 sierpnia 2013, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Tytul konta (opis): kolekcjoner

Re: s5

Postprzez biegly » czwartek, 4 września 2014, 22:34

Ale 16 GB, ja na ten aparacik to hohohoh ;)
biegly
Rafal

Avatar użytkownika
 
Posty: 414
Dołączył(a): niedziela, 1 grudnia 2013, 16:48
Lokalizacja: Dublin/ IE
Tytul konta (opis): Rafal

Re: s5

Postprzez weesee » piątek, 5 września 2014, 22:15

biegly napisał(a):Ale 16 GB, ja na ten aparacik to hohohoh ;)


jakieś 460 to dużo? przy normalnym foceniu to może i nie, ale przy chałturkach może zbraknąć
weesee
Avatar użytkownika
 
Posty: 1181
Dołączył(a): środa, 7 sierpnia 2013, 16:03
Lokalizacja: mazury cud natury

Re: s5

Postprzez bańka » piątek, 5 września 2014, 23:21

to dwie karty :) s5 to podobna konstrukcja, wręcz bliźniacza do d300. Pracowałem na nim 4 lata i 16Gb wystarczy w zupełności, jak nie to zawsze możesz 2 karty kupić :) Zapytaj na żółtym forum, tak kilka osób z tego co pamiętam używało s5.
bańka
 
Posty: 30
Dołączył(a): poniedziałek, 7 października 2013, 21:34
Lokalizacja: Trójmiasta okolice

Re: s5

Postprzez !AGresT » piątek, 5 września 2014, 23:45

bańka napisał(a):to dwie karty :) s5 to podobna konstrukcja, wręcz bliźniacza do d300. .


Nie, to jest D200 z inną matrycą i elektroniką,
Ja używałem z dwoma kartami 4GB i jakoś mi nigdy pamięci nie brakło. Znaczy, tej w aparacie.
Jestem nie tylko prezesem klubu pięknych fryzur, ale także jego członkiem.
!AGresT
Adam

 
Posty: 2306
Dołączył(a): sobota, 3 sierpnia 2013, 00:28
Lokalizacja: Sulejówek
Tytul konta (opis): Adam

Re: s5

Postprzez weesee » sobota, 6 września 2014, 11:09

to że dwie to wiem, ale różnica w cenie pomiędzy 16 a 32 jest mniejsza niż różnica pojemności, a pewniej się czuję jak mam zapas.
czy 16 wystarczy? robiłem ostatnio jakąś chałturę, obecnie mam w sumie 14GB i ciasno było, także tego.
weesee
Avatar użytkownika
 
Posty: 1181
Dołączył(a): środa, 7 sierpnia 2013, 16:03
Lokalizacja: mazury cud natury

Re: s5

Postprzez biegly » wtorek, 9 września 2014, 00:03

Ale jak dobrze wiemy, lepiej mieć np. 2 x 16, jak 1x 32 - niechciany chochlik zabiera wszystko " na zawsze" ;)
biegly
Rafal

Avatar użytkownika
 
Posty: 414
Dołączył(a): niedziela, 1 grudnia 2013, 16:48
Lokalizacja: Dublin/ IE
Tytul konta (opis): Rafal

Re: s5

Postprzez Pikusław » wtorek, 9 września 2014, 09:20

Takich chochlików miałem kilka, dlatego używam nawet 4x 8GB. D600 ma dwa sloty, także jak to rabin mawia: także tego...
Pikusław
Avatar użytkownika
 
Posty: 1139
Dołączył(a): wtorek, 6 sierpnia 2013, 13:43
Lokalizacja: Warszawa

Re: s5

Postprzez weesee » wtorek, 9 września 2014, 10:30

biegly napisał(a):Ale jak dobrze wiemy, lepiej mieć np. 2 x 16, jak 1x 32 - niechciany chochlik zabiera wszystko " na zawsze" ;)


to wiem, tylko że ja rozważam, czy mieć 2x16 czy kapkę dołożyć i 2x32
weesee
Avatar użytkownika
 
Posty: 1181
Dołączył(a): środa, 7 sierpnia 2013, 16:03
Lokalizacja: mazury cud natury

Następna strona

Powrót do Sprzęt do fotografowania

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


cron